• Kompetensbaserad rekrytering

    Kompetensbaserad rekrytering är en metod som fokuserar på att hitta den rätt person genom att bedöma de kompetenser som krävs och relevanta personliga egenskaper. Denna kompetensbaserade rekryteringsprocess hjälper företag att välja rätt kandidat och minskar risken för felrekryteringar.

    Kontakta oss
  • Kandidater bedöms objektivt utifrån kompetenser som krävs i en kompetensbaserad rekryteringsprocess

Välj rätt med kompetensbaserad rekrytering

Kompetensbaserad rekrytering hjälper dig att välja rätt kandidat genom att fokusera på de kompetenser som krävs och relevanta personliga egenskaper. Med vårt kompetensbaserade arbetssätt minskar risken för felrekryteringar, så att du hittar den rätt person som kan lyckas i rollen.

Objektiv bedömning i intervjuprocessen

Vi jobbar med kompetensbaserad rekrytering där kandidaterna bedöms objektivt i en kompetensbaserad intervju. Kandidaten får visa sin kompetens, och vi hjälper dig att ta reda på om de har vad kandidater behöver. Med andra ord, vi eliminerar förutfattade meningar och säkerställer att du kan välja rätt genom vår kompetensbaserade rekryteringsmetod.

Varför välja Addilon?

  • Rätt matchning för varje uppdrag
  • Anpassade lösningar efter era behov
  • Kompetens när du behöver den.
  • Fokus på resultat som gör skillnad.
  • Interimslösningar som minskar riskerna.
Rekryterare och kandidat under en kompetensbaserad intervju med tydlig kravprofil

Har du behov av en interimslösning?

Kompetensbaserad rekrytering – Addilon hjälper dig att hitta rätt person för varje roll

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det avgörande att hitta den rätt person för varje tjänst. Kompetensbaserad rekrytering är en metod som fokuserar på att identifiera de specifika kompetenser som krävs och de personliga egenskaper som gör att en kandidat kan lyckas i rollen. På Addilon jobbar vi med kompetensbaserad rekrytering för att säkerställa att våra kunder alltid får den bästa matchningen.

Varför välja kompetensbaserad rekrytering?

Genom att använda en kompetensbaserad rekryteringsprocess kan vi minska risken för felrekryteringar avsevärt. Istället för att förlita oss på magkänsla eller subjektiva intryck, fokuserar vi på konkreta fakta och objektiva kriterier. Med andra ord, vi eliminerar förutfattade meningar och säkerställer att alla kandidater bedöms rättvist och konsekvent. Därför blir rekryteringsprocessen mer effektiv och träffsäker.

Tydlig kravprofil som grund

Processen börjar med att vi tillsammans med dig skapar en tydlig kravprofil. Denna profil definierar exakt vilka kompetenser som krävs och vilka personliga egenskaper som är viktiga för rollen. Genom att ha en detaljerad kravprofil kan vi ta reda på vad kandidater behöver för att lyckas i rollen. Detta ger oss en solid grund när vi söker efter potentiella kandidater. Dessutom säkerställer det att vi inte missar några viktiga kvalifikationer.

Kompetensbaserad intervju för djupare insikt

En central del av vår kompetensbaserade rekryteringsmetod är den kompetensbaserade intervjun. Under intervjun får kandidaten möjlighet att demonstrera sina färdigheter och erfarenheter genom att svara på specifika frågor kopplade till de definierade kompetenserna. Vi ställer strukturerade frågor, vilket gör att vi kan bedöma kandidaternas kompetens effektivt. Dessutom får kandidaten chansen att visa hur deras personliga egenskaper kan bidra till företagets framgång. På så sätt får vi en djupare förståelse för deras potential. Vi samarbetar med Assession som har en Grundutbildning i kompetensbaserad rekrytering.

Objektiv bedömning för rättvis rekrytering

Vårt kompetensbaserade arbetssätt säkerställer att vi bedömer kandidaterna objektivt och rättvist. Vi använder standardiserade verktyg och metoder för att garantera att kandidaterna utvärderas enbart utifrån sina faktiska färdigheter och erfarenheter. Med andra ord, vi ser till att inga subjektiva faktorer påverkar urvalsprocessen. Därför leder detta till en mer rättvis rekrytering, där den mest kvalificerade kandidaten har störst chans att bli vald.

Minskad risk för felrekrytering

Genom att följa vår kompetensbaserade rekryteringsprocess kan vi avsevärt minska risken för felrekryteringar. Eftersom vi fokuserar på de kompetenser som krävs och de personliga egenskaper som är viktiga för rollen, säkerställer vi att den rätt person väljs varje gång. Detta sparar inte bara tid och pengar, utan bidrar också till en mer effektiv och produktiv arbetsstyrka. Därmed får ditt företag bättre förutsättningar att nå sina mål.

Kandidaten får visa sin fulla potential

Under rekryteringsprocessen ser vi till att varje kandidat får möjlighet att visa sin fulla potential. Genom att använda en kompetensbaserad intervju kan vi ta reda på hur kandidaten har hanterat tidigare utmaningar och hur de kan tillämpa sina färdigheter i den nya rollen. Detta ger oss en djupare förståelse för kandidatens kapacitet och hur de kan bidra till företagets mål. Således kan vi matcha dem bättre med rätt position.

Så här jobbar vi med kompetensbaserad rekrytering

På Addilon jobbar vi med kompetensbaserad rekrytering genom att följa en strukturerad och systematisk process. Vi börjar med att skapa en tydlig kravprofil, fortsätter med att söka efter kandidater som matchar dessa kriterier och genomför sedan kompetensbaserade intervjuer. Under hela processen säkerställer vi att vi bedömer kandidaterna objektivt och rättvist. Vi använder även tester och bedömningsverktyg för att ytterligare verifiera kandidaternas kompetens. Därigenom kan vi garantera hög kvalitet i varje steg.

Fördelarna med vårt kompetensbaserade arbetssätt

Vårt kompetensbaserade arbetssätt erbjuder flera fördelar. För det första, genom att fokusera på faktiska kompetenser och erfarenheter, eliminerar vi subjektiva bedömningar. För det andra, vår metodik är effektiv och sparar tid samt resurser. Dessutom hittar vi kandidater som verkligen kan lyckas i rollen. Med andra ord, vi säkerställer att du alltid får den bästa matchningen för dina behov. Därför är vårt arbetssätt en investering i företagets framtid.

Eliminera förutfattade meningar

En av de stora fördelarna med vår metod är att vi eliminerar förutfattade meningar. Genom att fokusera på objektiva kriterier ser vi till att alla kandidater bedöms rättvist. Därmed skapar vi en mer inkluderande arbetsmiljö och öppnar dörren för mångfald och innovation. Detta är inte bara rättvist, utan också affärsmässigt klokt.

Kandidater behöver en rättvis chans

Vi tror att alla kandidater behöver en rättvis chans att visa vad de kan. Genom vår kompetensbaserade intervju får varje kandidat möjlighet att presentera sina färdigheter och erfarenheter på ett strukturerat sätt. Detta ger oss en klar bild av deras potential och hur de kan bidra till din organisation. Således får du ett bättre beslutsunderlag.

Vi hjälper dig att välja rätt

Att välja rätt kandidat är avgörande för företagets framgång. Genom vår kompetensbaserade rekryteringsmetod kan vi säkerställa att du får den bästa möjliga kandidaten för rollen. Vi hjälper dig att ta reda på vilka kompetenser och egenskaper som är mest värdefulla för din organisation. Därför blir rekryteringsprocessen både enklare och mer träffsäker.

Så här ska vi bedöma kandidaterna

Vi använder en kombination av intervjuer, tester och referenser för att bedöma kandidaterna. Vår process är utformad för att vara så rättvis och objektiv som möjligt. Vi säkerställer att varje kandidat utvärderas mot den tydliga kravprofil som vi har skapat tillsammans med dig. Därigenom kan vi minska risken för felrekryteringar och se till att den rätt person anställs. Detta ger dig trygghet i ditt beslut.

Ta reda på mer med Addilon

Om du vill veta mer om hur vår kompetensbaserade rekryteringsprocess kan hjälpa ditt företag, är du välkommen att kontakta oss. Vi kan tillsammans ta reda på vilka behov du har och hur vi bäst kan tillgodose dem. Så tveka inte att höra av dig.

Sammanfattning

Kompetensbaserad rekrytering är en effektiv metod för att hitta den rätt person för varje roll. Genom att fokusera på de kompetenser som krävs och de personliga egenskaper som är viktiga, kan vi minska risken för felrekryteringar. På Addilon är vi experter på denna metod och redo att hjälpa dig att välja rätt kandidat varje gång. Därför är vi din idealiska partner i rekryteringsprocessen

Rekommenderat för dig