• Rekrytera Säkerhetschef / CSO

    Rekrytera säkerhetschef (CSO) med Addilon – skydda er verksamhet genom att utveckla strategier för fysisk och digital säkerhet för långsiktig trygghet.

    Kontakta oss
    Rekrytering ingenjör – team av ingenjörer som arbetar tillsammans

Hitta rätt ledarskapskompetens

Att identifiera rätt ledare för nyckelroller är avgörande i dagens affärsmiljö. Addilon är specialiserade på chefsrekrytering och har lång erfarenhet av att matcha rätt ledarskap med rätt organisation. Vi arbetar med en rad branscher och har expertisen att genomföra skräddarsydda chefsrekryteringar som driver tillväxt och förbättrar företagets konkurrenskraft.

Branschkunskap

Med vårt breda nätverk och djupa branschkunskaper kan vi snabbt och effektivt identifiera chefer med rätt spetskompetens. Vi rekryterar för ledarroller på alla nivåer – från mellanchefer till exekutiva toppositioner. Genom att förstå de specifika krav som ställs inom olika sektorer och verksamhetsområden kan vi säkerställa att varje rekrytering är noggrant anpassad för att möta just ert företags behov.

Fördelarna med Addilon

  • Branschspecifik expertis: Vi har djupgående förståelse för de utmaningar och tekniska krav som finns inom olika industrier.
  • Snabb och effektiv process: Vi ser till att era rekryteringsbehov möts snabbt, utan att kompromissa med kvaliteten på kandidaterna.
  • Garanti: Vi erbjuder en sex månaders garanti på våra rekryteringar. Om kandidaten inte uppfyller förväntningarna, gör vi om processen utan extra kostnad.
Rekrytera ingenjör – teknisk ingenjör som arbetar med en innovativ lösning

Vill du i stället hyra in en ingenjör eller ledare? 

Utforska rollen

En säkerhetschef, även kallad CSO (Chief Security Officer), spelar en avgörande roll i att skydda företagets fysiska och digitala tillgångar genom att utveckla och övervaka säkerhetsstrategier. CSO ansvarar för att hantera allt från IT-säkerhet och cyberhot till fysisk säkerhet och krishantering, vilket gör dem till en viktig aktör för att säkerställa verksamhetens kontinuitet. Att rekrytera en skicklig säkerhetschef är avgörande för företag som vill skydda sina medarbetare, tillgångar och data från de ständigt ökande säkerhetshoten i dagens komplexa miljö.

Vad gör en säkerhetschef / CSO?

En säkerhetschef ansvarar för att utveckla och implementera en övergripande säkerhetsstrategi för företaget. Detta innefattar allt från att övervaka IT-säkerheten och skydda företaget från cyberhot till att säkerställa att fysisk säkerhet på kontor, anläggningar och evenemang upprätthålls. CSO leder ett säkerhetsteam som arbetar med att identifiera risker, hantera incidenter och implementera säkerhetsåtgärder som skyddar företagets personal, information och tillgångar.

Inom IT-säkerhet ansvarar CSO

för att utveckla strategier för att skydda företagets data, system och nätverk från cyberattacker, dataintrång och andra hot. Detta inkluderar att övervaka säkerhetsinfrastrukturen, identifiera sårbarheter, implementera säkerhetspolicyer och säkerställa att företaget följer gällande lagar och regler för informationssäkerhet, såsom GDPR eller CCPA. CSO ansvarar också för fysisk säkerhet, vilket kan innebära att övervaka säkerhetsåtgärder som rör byggnader, tillträdeskontroll, kameraövervakning, och säkerhet vid anläggningar och event. Krishantering är en annan central del av CSO ansvar, där de måste utveckla beredskapsplaner och leda insatser vid säkerhetsincidenter, såsom naturkatastrofer, fysiska attacker eller tekniska fel.

Varför är rollen viktig för företaget?

En säkerhetschef är avgörande för att skydda företagets tillgångar, medarbetare och rykte. Genom att leda säkerhetsinsatser och strategier minskar CSO risken för kostsamma säkerhetsincidenter, som kan påverka företagets drift och ekonomi allvarligt. CSO bidrar med en helhetssyn på säkerhet, där både fysiska och digitala risker hanteras på ett strategiskt och proaktivt sätt. En av CSO viktigaste uppgifter är att identifiera och hantera potentiella hot innan de inträffar. Genom att analysera risker och utveckla åtgärdsplaner kan CSO skydda företaget från cyberattacker, dataintrång och andra hot som annars kan leda till allvarliga konsekvenser, såsom ekonomiska förluster, förlorade kunder och skador på företagets rykte. Företagets kontinuitet är en annan central aspekt av säkerhetschefens arbete. Genom att leda krisberedskap och säkerställa att verksamheten snabbt kan återhämta sig efter incidenter, bidrar CSO till att minimera driftstopp och säkerställa att företaget fortsätter att fungera även under osäkra omständigheter. Detta är särskilt viktigt i industrier där verksamheten är beroende av konstant tillgång till data, såsom finanssektorn, teknik och sjukvård. Genom att rekrytera en erfaren och kompetent säkerhetschef kan företag säkerställa att de har en stark säkerhetsinfrastruktur på plats, vilket skyddar dem mot både interna och externa hot.

Vilka kvalifikationer och egenskaper behövs?

En säkerhetschef behöver en bred förståelse för både IT-säkerhet och fysisk säkerhet, vanligtvis med en bakgrund inom informationssäkerhet, riskhantering eller kriminalteknik. Många CSO har en examen inom säkerhetshantering, cybersäkerhet eller brottsbekämpning, och certifieringar som CISSP (Certified Information Systems Security Professional), CISM (Certified Information Security Manager) eller CPP (Certified Protection Professional) är ofta värdefulla för rollen. Strategiskt tänkande är en av de viktigaste egenskaperna hos en säkerhetschef, eftersom de måste kunna se hela säkerhetsbilden och utveckla långsiktiga planer för att skydda företaget. De måste också kunna anpassa sina strategier till nya och framväxande hot, särskilt inom cybersäkerhet där hotlandskapet förändras snabbt. Ledarskapsförmåga är avgörande, eftersom CSO leder säkerhetsteam och måste kunna motivera och vägleda sina medarbetare. De måste också kunna kommunicera effektivt med företagsledningen och andra avdelningar för att säkerställa att säkerhetsåtgärder integreras i företagets övergripande strategi och verksamhet. Problemlösningsförmåga och en stark förmåga att reagera snabbt på hot och incidenter är också nödvändiga egenskaper. CSO måste kunna hantera oförutsedda situationer och fatta kritiska beslut under press för att minimera påverkan på verksamheten. Kommunikationsförmåga är också viktigt, eftersom säkerhetschefen ofta måste samarbeta med både interna och externa intressenter för att säkerställa att säkerhetsåtgärderna är effektiva och i linje med företagets behov. De måste kunna förklara säkerhetsproblem och lösningar på ett tydligt och begripligt sätt, oavsett om de kommunicerar med tekniska team eller företagsledningen.

Säkerhetschef (CSO) – branscher där expertisen behövs

Säkerhetschefer är eftertraktade inom många branscher där skydd av känslig information, tillgångar och medarbetare är avgörande. Inom finanssektorn ansvarar CSO för att skydda banker och finansiella institutioner från cyberbrott och fysiska hot. Detta inkluderar att utveckla avancerade säkerhetslösningar för att skydda kundernas data, betalningssystem och företagets finansiella information. Inom tekniksektorn och IT arbetar CSO med att utveckla säkerhetsstrategier för att skydda digitala tillgångar, system och innovationer från dataintrång och cyberattacker. Deras arbete är avgörande för att säkerställa att företagets tekniska infrastruktur är robust och skyddad mot ständigt föränderliga hot. Inom tillverkning och industri är CSO viktiga för att skydda både personal och anläggningar. Deras ansvar inkluderar att övervaka fysiska säkerhetsåtgärder och skydda företagets tillverkningsprocesser från sabotage, stöld eller störningar som kan påverka produktionen och leveranskedjan. Inom hälso- och sjukvårdssektorn arbetar säkerhetschefer med att skydda patientdata och säkerställa att medicinska system är skyddade från cyberattacker. Detta är särskilt viktigt med tanke på den stora mängd känslig information som hanteras inom vården och de potentiella konsekvenserna av dataintrång.

Sammanfattning

Att rekrytera en säkerhetschef (CSO) är avgörande för företag som vill skydda sina tillgångar, personal och data från ett brett spektrum av säkerhetshot. CSO ansvarar för att leda säkerhetsstrategier som skyddar både den digitala och fysiska infrastrukturen. Med rätt kombination av strategiskt tänkande, ledarskapsförmåga och teknisk expertis kan en CSO hjälpa företag att minimera risker, stärka säkerheten och säkerställa att verksamheten fortsätter att fungera smidigt trots potentiella hot och incidenter. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att att rekrytera en Säkerhetschef / CSO?

Rekrytera ingenjör – rekryterare som granskar CV för en teknisk tjänst

Rekrytering av ledare för tillväxt

Rätt ledarskap är avgörande för framgång i en teknologidriven värld. Addilon hjälper företag att hitta strategiska ledare som kan driva innovation och tillväxt. Oavsett om ni behöver en chef för ett specifikt projekt eller en långsiktig lösning, säkerställer vi att ni når de bästa kandidaterna. Vi hittar rätt ledare för att möta era unika behov.

Vi hjälper er att rekrytera

Rekryteringsprocessen

Vår rekryteringsprocess är grundlig och strukturerad, vilket säkerställer att både kandidater och företag är nöjda med slutresultatet. Genom att använda en behovsanalys för att identifiera den specifika kompetensen som efterfrågas, matchar vi er med de bästa kandidaterna på marknaden. Processen inkluderar djupintervjuer, personlighetsanalyser och gedigen referenstagning. Vi arbetar både med annonserad rekrytering och direkt headhunting för att säkerställa att vi når rätt ingenjörer.

Rekrytering ingenjör – intervju med en ingenjörskandidat

Vanliga frågor om Rekrytering

Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras specifika behov och kultur. Genom en kombination av djupgående intervjuer, kompetensbaserad screening och avancerad kandidatmatchning säkerställer vi att vi presenterar kandidater som inte bara har rätt kvalifikationer, utan också passar in i er arbetsmiljö.

Tidsramen kan variera beroende på komplexiteten i rollen och marknadens tillgång till kvalificerade kandidater. I genomsnitt tar det mellan 4 och 8 veckor att fylla en tjänst, men vi arbetar proaktivt för att påskynda processen utan att kompromissa med kvaliteten.

Vi har erfarenhet av att rekrytera för ett brett spektrum av roller, från juniora positioner till högre ledningsroller, inom områden som IT, marknadsföring, ekonomi, teknik och många fler. Vårt fokus ligger på att hitta kandidater som uppfyller både era tekniska och kulturella krav.

Vårt fokus ligger på att kombinera teknologi med personlig service. Vi använder dataanalys och AI-baserade verktyg för att förbättra matchningen, men vi lägger också stor vikt vid att förstå ert företags värderingar och mål. Denna dubbla strategi hjälper oss att hitta kandidater som passar både professionellt och kulturellt.

Våra avgifter varierar beroende på typ av tjänst och komplexitet i rekryteringen. Vi erbjuder anpassade lösningar baserat på era behov, och våra kostnader är alltid transparenta och konkurrenskraftiga. Kontakta oss gärna för en offert baserat på er specifika situation.

Ja, vi har erfarenhet av att rekrytera både nationellt och internationellt. Vi kan hjälpa till med att identifiera och attrahera kandidater globalt.

Vi genomför noggranna bakgrundskontroller, referenstagning och kompetenstester för att säkerställa att kandidaterna har de kvalifikationer och erfarenheter som krävs för rollen. Dessutom använder vi djupintervjuer för att bedöma deras problemlösningsförmåga, arbetsstil och kulturella passform.

Sekretess är en viktig del av vår rekryteringsprocess. Vi ser till att all information om er verksamhet och era rekryteringsbehov hanteras konfidentiellt, och vi delar aldrig kandidatinformation utan att först få deras godkännande.

Ni kan förvänta er en transparent och engagerad rekryteringspartner som fokuserar på att förstå era behov och leverera högkvalitativa kandidater. Vi kommer att hålla er uppdaterade genom hela processen och vara tillgängliga för frågor och rådgivning vid varje steg.

Din rekryteringspartner inom ingenjörsrekrytering

Kontakta oss!

Vi svarar snabbt. Fyll i formuläret eller ring oss på 010-207 01 50.

Offert

Rekommenderat för dig