• Rekrytera Utvecklingsingenjör

    Rekrytera utvecklingsingenjör med Addilon – driva tekniska innovationer och utveckla produkter som uppfyller både dagens och framtidens behov.

    Kontakta oss
    Utvecklingsingenjör som arbetar med produktutveckling och innovation under rekryteringsprocessen

Hitta rätt teknisk kompetens

Rätt ingenjörskompetens till kritiska roller är en utmaning i dagens teknologidrivna värld. Addilon erbjuder expertis inom teknik- och ingenjörsrekrytering, med lång erfarenhet i att matcha rätt kompetens med rätt företag. Vi är nischade mot flera branscher och genomför vi olika typer av ingenjörsrekrytering som driver innovation och förbättrar verksamheten.

Branschkunskap

Med vårt omfattande nätverk och branschspecifika kunskaper kan vi snabbt och effektivt hitta ingenjörer med spetskompetens. Vi arbetar med roller på alla nivåer – från juniora ingenjörer till tekniska chefer och specialister. Genom att förstå de unika krav som ställs inom olika branscher och tekniska områden, säkerställer vi att varje rekrytering är skräddarsydd för att möta era behov.

Fördelarna med Addilon

  • Branschspecifik expertis: Vi har djupgående förståelse för de utmaningar och tekniska krav som finns inom olika industrier.
  • Snabb och effektiv process: Vi ser till att era rekryteringsbehov möts snabbt, utan att kompromissa med kvaliteten på kandidaterna.
  • Garanti: Vi erbjuder en sex månaders garanti på våra rekryteringar. Om kandidaten inte uppfyller förväntningarna, gör vi om processen utan extra kostnad.
Kvalificerad utvecklingsingenjör rekryterad för att utveckla och optimera nya produkter och lösningar

Vill du i stället hyra in en ingenjör eller ledare? 

Utvecklingsingenjör – En central roll för teknisk innovation och produktutveckling

En utvecklingsingenjör ansvarar för att designa, utveckla och förbättra produkter, processer och teknologier inom ett företag. Genom att kombinera teknisk expertis med kreativt tänkande driver utvecklingsingenjören innovationer som kan leda till nya produkter eller förbättrade lösningar för befintliga produkter. Deras arbete är avgörande för att säkerställa att företagets produkter håller högsta kvalitet och möter marknadens och kundernas krav. Att rekrytera en skicklig utvecklingsingenjör är viktigt för företag som vill vara konkurrenskraftiga och leda teknisk utveckling inom sin bransch.

Vad gör en utvecklingsingenjör?

En utvecklingsingenjör arbetar med att ta fram nya produkter och tekniska lösningar eller förbättra befintliga produkter. Deras arbetsuppgifter börjar ofta med att analysera marknadsbehov, kundkrav och tekniska möjligheter. Utifrån denna analys utvecklar de koncept, modeller och prototyper som kan förvandlas till produkter eller processer som tillgodoser marknadens behov.

Utvecklingsingenjören ansvarar för hela utvecklingscykeln, från idé och konceptutveckling till design, testning och implementering. De arbetar ofta nära produktutvecklare, ingenjörsteam och marknadsavdelningar för att säkerställa att produkterna möter alla tekniska specifikationer, hållbarhetskrav och kommersiella mål. En viktig del av arbetet är att genomföra tekniska tester och analyser för att säkerställa att produkterna fungerar enligt förväntningarna och att de kan tillverkas på ett kostnadseffektivt sätt.

Utvecklingsingenjören är också ansvarig för att förbättra befintliga produkter genom att identifiera områden där prestanda, effektivitet eller hållbarhet kan optimeras. Detta kan innebära att genomföra omfattande forskning och utveckling för att hitta nya material, tekniker eller tillverkningsprocesser som förbättrar produkternas kvalitet och prestanda.

Utvecklingsingenjören använder ofta avancerade programvaror för modellering och simulering för att analysera och förbättra designen innan prototyper byggs. De arbetar också med att säkerställa att produkterna följer alla relevanta standarder och regulatoriska krav, vilket är särskilt viktigt inom områden som medicinteknik, elektronik och fordon.

Varför är rollen viktig för företaget?

En utvecklingsingenjör är central för företagets förmåga att driva innovation och teknisk utveckling. Genom att ständigt arbeta med nya idéer och förbättringar kan utvecklingsingenjören hjälpa företaget att förbli konkurrenskraftigt och möta föränderliga kundkrav och marknadstrender. Deras arbete leder ofta till utvecklingen av produkter som förbättrar företagets position på marknaden och ökar kundnöjdheten.

Utvecklingsingenjören spelar också en viktig roll i att säkerställa att produkter och processer är så effektiva och kostnadseffektiva som möjligt. Genom att utveckla nya teknologier och förbättra befintliga kan de hjälpa företaget att minska tillverkningskostnader och förbättra produktionshastigheten, vilket i sin tur ökar företagets vinstmarginaler.

Rollen är också avgörande för att säkerställa att företaget uppfyller alla regulatoriska krav och standarder, vilket är viktigt för att säkerställa att produkterna kan säljas på internationella marknader och att företaget undviker juridiska problem eller produktåterkallelser.

Vilka kvalifikationer och egenskaper behövs?

En utvecklingsingenjör behöver ha en stark teknisk bakgrund, ofta med en examen inom ingenjörsvetenskap, maskinteknik, elektronik, materialvetenskap eller kemi, beroende på branschen. Erfarenhet av att arbeta med produktutveckling och teknisk design är viktigt, liksom kunskap om specifika utvecklingsmetoder och verktyg, såsom CAD-programvara och simuleringstekniker.

Kreativitet och innovativt tänkande är avgörande för en utvecklingsingenjör. De måste kunna tänka utanför ramarna och komma på nya lösningar på komplexa tekniska problem. Samtidigt måste de ha en stark analytisk förmåga för att kunna testa och verifiera sina idéer och säkerställa att de fungerar i praktiken.

Problemlösningsförmåga är också viktig, eftersom utvecklingsingenjörer ofta ställs inför tekniska utmaningar under utvecklingsprocessen. De måste kunna analysera problem och snabbt hitta lösningar som fungerar inom de tekniska och ekonomiska ramarna för projektet.

Kommunikationsförmåga är också avgörande, eftersom utvecklingsingenjörer arbetar nära med andra avdelningar, inklusive produktledning, produktion och marknadsföring. De måste kunna förklara tekniska koncept på ett enkelt och begripligt sätt och arbeta i team för att säkerställa att produkten uppfyller alla krav.

Utvecklingsingenjör – Branscher där expertisen behövs

En utvecklingsingenjör är efterfrågad inom flera olika branscher där teknisk utveckling och innovation är centrala för verksamheten. Här är några av de vanligaste branscherna där denna roll är avgörande:

  • Fordonsindustrin – Utvecklingsingenjörer inom fordonsbranschen arbetar med att utveckla nya teknologier för fordon, inklusive elektriska och självkörande bilar, samt förbättra fordonens prestanda och säkerhet.
  • Elektronik och telekom – Inom elektronikindustrin ansvarar utvecklingsingenjörer för att skapa nya och förbättrade elektronikkomponenter, system och konsumentprodukter.
  • Medicinteknik – I medicinteknikbranschen arbetar utvecklingsingenjörer med att utveckla och förbättra medicinska enheter och diagnostiska system som förbättrar patientvården och livskvaliteten.
  • Tillverkningsindustrin – Utvecklingsingenjörer i tillverkningssektorn arbetar med att förbättra tillverkningsprocesser, utveckla nya produktionsmetoder och skapa effektiva produktionssystem.
  • Livsmedelsindustrin – Inom livsmedelsindustrin ansvarar utvecklingsingenjörer för att utveckla nya produkter och förbättra förpacknings- och tillverkningsprocesser för att möta konsumenternas behov och säkerhetskrav.
  • Energiindustrin – Utvecklingsingenjörer inom energisektorn arbetar med att utveckla nya teknologier för förnybar energi, energilagring och förbättrade energisystem.
  • Kemisk industri – Inom kemiindustrin utvecklar ingenjörer nya material och kemiska processer som förbättrar effektivitet, hållbarhet och prestanda inom ett brett spektrum av applikationer.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att att rekrytera rätt kandidat för rollen?

Utvecklingsingenjör som designar och testar nya prototyper genom effektiv rekrytering

Rekrytering av ingenjör för tillväxt och innovation

Inom teknik och ingenjörsvetenskap är kompetensen avgörande för framgång. I en alltmer konkurrensutsatt värld, där tekniska framsteg driver tillväxten, är behovet av högkvalitativa ingenjörer större än någonsin. Tillsamans med övriga medlemmar i Teknikföretagen, driver vi den hållbara utvecklingen framåt. Oavsett om ni behöver en ingenjör för ett specifikt projekt eller en långsiktig lösning för att driva teknisk innovation, hjälper Addilon er att hitta rätt talang. När ni ska rekrytera en ingenjör med rätt kompetens är det viktigt att nå ut till potentiella kandidater. Oavsett om det gäller IT-rekrytering eller andra typer av ingenjörer kan Addilon hjälpa er hitta de bästa matchningarna för era behov.

Vi hjälper er att rekrytera

Rekryteringsprocessen

Vår rekryteringsprocess är grundlig och strukturerad, vilket säkerställer att både kandidater och företag är nöjda med slutresultatet. Genom att använda en behovsanalys för att identifiera den specifika kompetensen som efterfrågas, matchar vi er med de bästa kandidaterna på marknaden. Processen inkluderar djupintervjuer, personlighetsanalyser och gedigen referenstagning. Vi arbetar både med annonserad rekrytering och direkt headhunting för att säkerställa att vi når rätt ingenjörer.

Rekrytera utvecklingsingenjör för att leda utvecklingen av innovativa produkter och lösningar genom rekrytering

Vanliga frågor om Rekrytering

Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras specifika behov och kultur. Genom en kombination av djupgående intervjuer, kompetensbaserad screening och avancerad kandidatmatchning säkerställer vi att vi presenterar kandidater som inte bara har rätt kvalifikationer, utan också passar in i er arbetsmiljö.

Tidsramen kan variera beroende på komplexiteten i rollen och marknadens tillgång till kvalificerade kandidater. I genomsnitt tar det mellan 4 och 8 veckor att fylla en tjänst, men vi arbetar proaktivt för att påskynda processen utan att kompromissa med kvaliteten.

Vi har erfarenhet av att rekrytera för ett brett spektrum av roller, från juniora positioner till högre ledningsroller, inom områden som IT, marknadsföring, ekonomi, teknik och många fler. Vårt fokus ligger på att hitta kandidater som uppfyller både era tekniska och kulturella krav.

Vårt fokus ligger på att kombinera teknologi med personlig service. Vi använder dataanalys och AI-baserade verktyg för att förbättra matchningen, men vi lägger också stor vikt vid att förstå ert företags värderingar och mål. Denna dubbla strategi hjälper oss att hitta kandidater som passar både professionellt och kulturellt.

Våra avgifter varierar beroende på typ av tjänst och komplexitet i rekryteringen. Vi erbjuder anpassade lösningar baserat på era behov, och våra kostnader är alltid transparenta och konkurrenskraftiga. Kontakta oss gärna för en offert baserat på er specifika situation.

Ja, vi har erfarenhet av att rekrytera både nationellt och internationellt. Vi kan hjälpa till med att identifiera och attrahera kandidater globalt.

Vi genomför noggranna bakgrundskontroller, referenstagning och kompetenstester för att säkerställa att kandidaterna har de kvalifikationer och erfarenheter som krävs för rollen. Dessutom använder vi djupintervjuer för att bedöma deras problemlösningsförmåga, arbetsstil och kulturella passform.

Sekretess är en viktig del av vår rekryteringsprocess. Vi ser till att all information om er verksamhet och era rekryteringsbehov hanteras konfidentiellt, och vi delar aldrig kandidatinformation utan att först få deras godkännande.

Ni kan förvänta er en transparent och engagerad rekryteringspartner som fokuserar på att förstå era behov och leverera högkvalitativa kandidater. Vi kommer att hålla er uppdaterade genom hela processen och vara tillgängliga för frågor och rådgivning vid varje steg.

Din rekryteringspartner inom ingenjörsrekrytering

Kontakta oss!

Vi svarar snabbt. Fyll i formuläret eller ring oss på 010-207 01 50.

Offert

Rekommenderat för dig