• Supply Chain Manager / SCM

    Rekrytera Supply Chain Manager (SCM) med Addilon – optimera er leveranskedja och förbättra flöden från inköp till leverans för ökad effektivitet.

    Kontakta oss
    Rekrytering ingenjör – team av ingenjörer som arbetar tillsammans

Hitta rätt teknisk kompetens

Rätt ingenjörskompetens till kritiska roller är en utmaning i dagens teknologidrivna värld. Addilon erbjuder expertis inom teknik- och ingenjörsrekrytering, med lång erfarenhet i att matcha rätt kompetens med rätt företag. Vi är nischade mot flera branscher och genomför vi olika typer av ingenjörsrekrytering som driver innovation och förbättrar verksamheten.

Branschkunskap

Med vårt omfattande nätverk och branschspecifika kunskaper kan vi snabbt och effektivt hitta ingenjörer med spetskompetens. Vi arbetar med roller på alla nivåer – från juniora ingenjörer till tekniska chefer och specialister. Genom att förstå de unika krav som ställs inom olika branscher och tekniska områden, säkerställer vi att varje rekrytering är skräddarsydd för att möta era behov.

Fördelarna med Addilon

  • Branschspecifik expertis: Vi har djupgående förståelse för de utmaningar och tekniska krav som finns inom olika industrier.
  • Snabb och effektiv process: Vi ser till att era rekryteringsbehov möts snabbt, utan att kompromissa med kvaliteten på kandidaterna.
  • Garanti: Vi erbjuder en sex månaders garanti på våra rekryteringar. Om kandidaten inte uppfyller förväntningarna, gör vi om processen utan extra kostnad.

Vill du i stället hyra in en ingenjör eller ledare? 

Utforska rollen

En Supply Chain Manager ansvarar för att planera, organisera och övervaka alla aspekter av företagets försörjningskedja, från inköp av råmaterial till leverans av färdiga produkter till kunder. Deras huvudsakliga uppgift är att säkerställa att produkterna tillverkas och distribueras på ett kostnadseffektivt, hållbart och tidsenligt sätt, samtidigt som de upprätthåller hög kvalitet. Att rekrytera en erfaren Supply Chain Manager är avgörande för företag som vill optimera sina processer, minska kostnaderna och skapa en konkurrensfördel på marknaden.

Vad gör en Supply Chain Manager?

En Supply Chain Manager ansvarar för att samordna alla steg i försörjningskedjan, inklusive inköp, lagerhantering, produktion, logistik och distribution. De analyserar flöden och processer för att hitta möjligheter att förbättra effektiviteten, minska kostnader och säkerställa att produkterna levereras i tid och enligt plan.

I rollen ingår att leda relationer med leverantörer och förhandla om kontrakt för att säkerställa att företaget har tillgång till rätt material och tjänster till bästa möjliga pris. Supply Chain Manager säkerställer också att lagerhållning är optimerad, vilket innebär att undvika både överlager och lagerbrist.

Supply Chain Manager arbetar nära med olika avdelningar inom företaget, såsom inköp, produktion och försäljning, för att säkerställa att hela försörjningskedjan är synkroniserad. De är ansvariga för att hantera leveranskedjeplaneringssystem, som ERP (Enterprise Resource Planning) eller SCM-system, och använder data för att fatta informerade beslut om inköp, lager och distribution.

En viktig aspekt av deras arbete är också att hantera och optimera logistiken, inklusive transport och leveranslösningar. Detta innebär att säkerställa att produkterna distribueras på ett kostnadseffektivt sätt samtidigt som leveranstiderna hålls korta och pålitliga.

Varför är rollen viktig för företaget?

En Supply Chain Manager är avgörande för att förbättra företagets operativa effektivitet och skapa lönsamhet. Genom att optimera försörjningskedjan kan de minska kostnaderna för inköp, lagerhållning och logistik, vilket i sin tur kan förbättra företagets marginaler. Dessutom ser de till att produkterna levereras i tid och enligt plan, vilket hjälper företaget att möta kundernas förväntningar och förbättra kundnöjdheten.

Supply Chain Managers bidrar också till att minska riskerna i försörjningskedjan genom att hantera leverantörsrelationer och säkerställa att företaget har robusta inköpsstrategier på plats. Detta kan minska sårbarheten för störningar, såsom leveransförseningar, prishöjningar eller andra faktorer som kan påverka tillgången på material eller produkter.

Rollen är också viktig för att säkerställa att företagets försörjningskedja är hållbar och anpassad till de förändringar som sker på marknaden. Genom att ständigt analysera och förbättra processerna kan en Supply Chain Manager hjälpa företaget att hålla sig konkurrenskraftigt, särskilt i en värld där globala leveranskedjor är komplexa och snabbt förändras.

Vilka kvalifikationer och egenskaper behövs?

En Supply Chain Manager behöver ha en stark bakgrund inom logistik, inköp, produktion och verksamhetsstyrning. Många har en examen inom logistik, industriell ekonomi eller supply chain management. Certifieringar som APICS (Association for Supply Chain Management) eller CSCP (Certified Supply Chain Professional) är ofta värdefulla för att visa på expertis inom området.

Problemlösningsförmåga är avgörande, eftersom Supply Chain Managers måste kunna analysera och identifiera ineffektivitet i försörjningskedjan och implementera lösningar som förbättrar flöden och processer. De måste ha ett starkt affärssinne för att fatta strategiska beslut som förbättrar lönsamheten och leveranskedjans hållbarhet.

Ledarskapsförmåga är också viktigt, eftersom Supply Chain Managers ofta leder team och ansvarar för att implementera nya processer och lösningar. De måste också ha goda kommunikationsförmågor för att kunna samarbeta med andra avdelningar, leverantörer och kunder.

En annan viktig egenskap är förmågan att arbeta med data och analytiska verktyg. Supply Chain Managers använder avancerade datasystem och programvara för att övervaka flöden och fatta beslut baserade på analys av nyckelindikatorer som lageromsättningshastighet, orderuppfyllelse och leveranstider.

Supply Chain Manager – Branscher där expertisen behövs

En Supply Chain Manager är efterfrågad inom flera olika branscher där logistik och försörjningskedjan är kritiska för verksamhetens framgång. Här är några av de vanligaste branscherna där denna roll är central:

  • Tillverkningsindustrin – Supply Chain Managers övervakar materialflöden och ser till att produktionen får alla nödvändiga komponenter och råvaror i tid för att undvika produktionsstopp.
  • Livsmedelsindustrin – I livsmedelssektorn ansvarar Supply Chain Managers för att säkerställa att råvaror levereras i tid och att färdiga produkter distribueras till återförsäljare eller direkt till kunderna.
  • Fordonsindustrin – I fordonsindustrin är en Supply Chain Manager viktig för att säkerställa att komplexa försörjningskedjor, som ofta involverar många leverantörer och produktionsanläggningar, fungerar smidigt.
  • Detaljhandeln – Inom detaljhandeln arbetar Supply Chain Managers med att optimera lagerhanteringen och distributionen av produkter från lager till butik eller direkt till kunder, särskilt inom e-handelssektorn.
  • Tekniksektorn – Inom teknikbranschen ansvarar Supply Chain Managers för att hantera komplexa logistiknätverk och säkerställa att komponenter och produkter levereras i tid till produktion och slutkund.
  • Life Science – Inom Life Science arbetar Supply Chain Managers med att hantera försörjningskedjan för läkemedel och medicinska produkter, där leveranstider och lagerhantering är avgörande för att möta kundernas behov.
  • Logistik och transport – Inom transportsektorn spelar Supply Chain Managers en viktig roll i att övervaka och optimera logistiknätverk och transportlösningar för att säkerställa kostnadseffektiva leveranser.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att att rekrytera rätt kandidat för rollen?

Rekrytering av ingenjör för tillväxt och innovation

Inom teknik och ingenjörsvetenskap är kompetensen avgörande för framgång. I en alltmer konkurrensutsatt värld, där tekniska framsteg driver tillväxten, är behovet av högkvalitativa ingenjörer större än någonsin. Tillsamans med övriga medlemmar i Teknikföretagen, driver vi den hållbara utvecklingen framåt. Oavsett om ni behöver en ingenjör för ett specifikt projekt eller en långsiktig lösning för att driva teknisk innovation, hjälper Addilon er att hitta rätt talang. När ni ska rekrytera en ingenjör med rätt kompetens är det viktigt att nå ut till potentiella kandidater. Oavsett om det gäller IT-rekrytering eller andra typer av ingenjörer kan Addilon hjälpa er hitta de bästa matchningarna för era behov.

Rekryteringsprocessen

Vår rekryteringsprocess är grundlig och strukturerad, vilket säkerställer att både kandidater och företag är nöjda med slutresultatet. Genom att använda en behovsanalys för att identifiera den specifika kompetensen som efterfrågas, matchar vi er med de bästa kandidaterna på marknaden. Processen inkluderar djupintervjuer, personlighetsanalyser och gedigen referenstagning. Vi arbetar både med annonserad rekrytering och direkt headhunting för att säkerställa att vi når rätt ingenjörer.

Vanliga frågor om Rekrytering

Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras specifika behov och kultur. Genom en kombination av djupgående intervjuer, kompetensbaserad screening och avancerad kandidatmatchning säkerställer vi att vi presenterar kandidater som inte bara har rätt kvalifikationer, utan också passar in i er arbetsmiljö.

Tidsramen kan variera beroende på komplexiteten i rollen och marknadens tillgång till kvalificerade kandidater. I genomsnitt tar det mellan 4 och 8 veckor att fylla en tjänst, men vi arbetar proaktivt för att påskynda processen utan att kompromissa med kvaliteten.

Vi har erfarenhet av att rekrytera för ett brett spektrum av roller, från juniora positioner till högre ledningsroller, inom områden som IT, marknadsföring, ekonomi, teknik och många fler. Vårt fokus ligger på att hitta kandidater som uppfyller både era tekniska och kulturella krav.

Vårt fokus ligger på att kombinera teknologi med personlig service. Vi använder dataanalys och AI-baserade verktyg för att förbättra matchningen, men vi lägger också stor vikt vid att förstå ert företags värderingar och mål. Denna dubbla strategi hjälper oss att hitta kandidater som passar både professionellt och kulturellt.

Våra avgifter varierar beroende på typ av tjänst och komplexitet i rekryteringen. Vi erbjuder anpassade lösningar baserat på era behov, och våra kostnader är alltid transparenta och konkurrenskraftiga. Kontakta oss gärna för en offert baserat på er specifika situation.

Ja, vi har erfarenhet av att rekrytera både nationellt och internationellt. Vi kan hjälpa till med att identifiera och attrahera kandidater globalt.

Vi genomför noggranna bakgrundskontroller, referenstagning och kompetenstester för att säkerställa att kandidaterna har de kvalifikationer och erfarenheter som krävs för rollen. Dessutom använder vi djupintervjuer för att bedöma deras problemlösningsförmåga, arbetsstil och kulturella passform.

Sekretess är en viktig del av vår rekryteringsprocess. Vi ser till att all information om er verksamhet och era rekryteringsbehov hanteras konfidentiellt, och vi delar aldrig kandidatinformation utan att först få deras godkännande.

Ni kan förvänta er en transparent och engagerad rekryteringspartner som fokuserar på att förstå era behov och leverera högkvalitativa kandidater. Vi kommer att hålla er uppdaterade genom hela processen och vara tillgängliga för frågor och rådgivning vid varje steg.

Kontakta oss!

Vi svarar snabbt. Fyll i formuläret eller ring oss på 010-207 01 50.

Offert

Rekommenderat för dig